Grammy Ödülleri, Amerika kökenli müzik ödülleridir. Amerikan müzik endüstrisinde büyük bir öneme sahip Grammy Ödülleri, 1957’den bu yana tertip ediliyor. Ödülleri veren kurum ise NARAS (the recording academy) adlı bir akademidir.

Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929’da Los Angeles’da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır.




Sonuç olarak;

1. İki ödül törenide oldukça popülerdir, ancak Oscar daha fazla kişi tarafından izlenir
2.Grammy müzik ödülü; Oscar film ödülüdür.
3.Halka Oscarı Grammy’e göre daha kolay anlaşılabilir bulur.
4.Grammy ödülleri performansa dayalıdır, Oscar değildir.

 

Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929’da Los Angeles’da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır.

Oscar, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından verilir. 2007’den itibaren oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 1311 üye sayısı ile oyuncular bu üyelerin yaklaşık %22’lik bir kısmını oluştururlar.

82. Oscar töreni, 7 Mart 2010’da, 83. Oscar töreni 27 Şubat 2011’de, 84. Oscar töreni ise 26 Şubat 2012’de Hollywood Kodak Tiyatrosu’nda yapıldı. 85. Oscar ödül töreni ise, 24 Şubat 2013’te Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda yapıldı.

Bütün üyeler akademiye katılmak üzere öncelikle bir davet alırlar. Üyelik Board of Governors tarafından verilir. Üyelik için sinema alanında seçkin bir kariyere sahip olmak ön koşuldur. Genellikle bir akademi ödülünü kazanmak, akademiye katılmak için bir davetle sonuçlanmasına rağmen, üyelik otomatik değildir.

Yeni üyelik teklifleri yıldan yıla düşünülür. Akademi, 2007 itibariyle oy verecek 5830 üyeye sahiptir. Akademi üyeliği, sinema filmlerinde farklı disiplinleri temsil etmek için 15 dala bölünmüştür. Bunlar; oyuncular, yönetmenler, sinematograflar, sanat yonetmenleri, film editorleri, müzik, yapımcılar, halkla iliskiler, kısa filmler ve animasyon, ses, gorsel efektler, yazarlar, belgeseller.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir