Başlıca Farklar;

  • Derin dondurucuların dondurma kısımları eski tip yani statik dondurucular dır,
  • No-Frostların dondurma bölümünde karlanma olmaz ancak Derin dondurucuların dondurma kısımlarında karlanma olabilir,
  • Derin dondurucularda hava dolaşımı No-frost ların hava dolaşımından daha az olduğu için karlanma yapar,
  • İçindekilerin sağlığı açısından ikisi de güvenlidir,
  • Derin dondurucuların nemlenme yaparak donma işlemini gerçekleştirir,
  • Derin dondurucu ve No-Frost özellikleri buzdolaplarının sadece dondurma kısımlarının özellikleridir, diğer kısımları aynıdır,
  • Derin donduruculu buz dolapları No-Frost buz dolaplarına göre daha ucuz fiyatlıdır,
  • No-Frost buz dolapları daha hızlı dondurur, Derin donduruculu buz dolapları daha geç dondurur,
  • Derin donduruculu buz dolapları karlanma yapar, No-Frost buz dolapları kristallenme yapar,

Detaylı açıklamalar;




Buzdolabı; buhar sıkıştırma yöntemiyle çalışan, gıdaların soğuk tutularak uzun zaman muhafaza edilmesini sağlayan soğutma makinesidir.

Soğutmanın amacı kapalı bir mahâlde, çevre sıcaklığının altında sıcaklıklar elde etmek ve bu düşük sıcaklığı sürekli olarak muhafaza etmektir. Ancak ısı sıcaktan soğuğa kendiliğinden akarken, tersine akış kendi kendine olmaz. İki sistem arasındaki dengeyi bozabilmek için enerji gereklidir. Günümüzde bu iş soğutucu makineler tarafından gerçekleştirilir. Soğutucu makineler çalışma prensiplerine ve çalıştıkları sıcaklık aralığına göre sınıflandırılırlar. Buzdolapları ise soğutucu makinelerin evlerde kullanılan tipidir.

No frost buzdolaplarında gazlı, kompresörlü soğutma sistemi devre elemanlarının her biri mevcuttur, farklı olarak, evaporatör etrafında bulunan ısıtıcı rezistanslar, bu rezistansları devreye alan ve çıkaran zaman rölesi (timer) ve evaporatör üzerinden hava akışı ile hızlı soğutma sağlayan fan(lar) bulunur. Gün içerisinde belli aralıklarla rezistanslar evaporatör üzerinde biriken karı eriterek hem buzdolabının daha verimli çalışmasını sağlar hem de hiçbir zaman kullanıcının buzları eritmesine ihtiyaç kalmaz. Kullanıcı bu işlemin farkında olmaz. Buzdolaplarında eriyen buzların suları genelde kompresör üzerindeki hazneye giderek kompresörün sıcaklığı ile buharlaşır veya dolabın altına kadar uzatılan kondenser borularının içinden geçtiği bir su toplama kabında kondenser borusunun sıcaklığı ile buharlaşır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir